καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του: «Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός»

Ο Λαφαζάνης πετάει το γάντι στον Τσίπρα

«Για τη ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός» | PHASMA / ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
«Για την ρήξη θα ευθύνεται ο πρωθυπουργός» δηλώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα τονίζοντας ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης» βρίσκεται σε τροχιά ρήξης.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας αφήνει σαφείς αιχμές προς τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι έχει μπει σε τροχιά τρίτου Μνημονίου, ενώ, βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Γιάνη Βαρουφάκη μιλώντας για «παλινωδίες, αντιφάσεις και αυταπάτες».
Κατηγορεί, ακόμη, την ηγεσία του κόμματος και την κυβέρνηση ότι επιλέγει τη μνημονιακή οδό που χάραξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και απορρίπτει το δίλημμα «τρίτο μνημόνιο ή πέφτει η κυβέρνηση».
Παράλληλα, χαρακτηρίζει ανούσιο και εκβιαστικό το έκτακτο συνέδριο και προαναγγέλλει περιοδείες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις με μεγαλύτερη ένταση. 
Κατά τη συνέντευξή του, ακόμη, ο πρώην υπουργός επαναλαμβάνει ότι η χώρα θα βγει από το τέλμα μόνο με επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου