καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Πολ Κρούγκμαν: Η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από το Πουέρτο Ρίκο

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ
Κρούγκμαν: Παρά τη χρεοκοπία, το Πουέρτο Ρίκο είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα


Την Παρασκευή, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι θα αθετήσει την πληρωμή ενός ομολόγου. Για τεχνικούς, νομικούς λόγους, ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για χρεοκοπία. Δεν υπάρχει διαφορά όμως, λέει ο Πολ Κρούγκμαν.

Παρόλα αυτά, τονίζει ο Νομπελίστας Οικονομολόγος, η Ελλάδα είναι σε χειρότερη θέση από το Πουέρτο Ρίκο. «Είναι η Ελλάδα της Αμερικής; Οχι, δεν είναι. Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί», αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στους New York Times.
«Το Πουέρτο Ρίκο είναι στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Ομως, παρότι η οικονομία του έχει σημειώσει σημαντική πτώση, ο πληθυσμός του- παρότι επλήγη, δεν υπέφερε τίποτα σαν τις καταστροφές που βλέπουμε στην Ευρώπη. Για παράδειγμα κοιτάξτε την κατά κεφαλήν κατανάλωση, που μειώθηκε κατά 30% στην Ελλάδα, αλλά στην πραγματικότητα συνέχισε να αυξάνεται στο Πουέρτο Ρίκο. Γιατί σίγησαν οι ανθρώπινες συνέπειες των οικονομικών προβλημάτων;», διερωτάται ο Κρούγκμαν.
«Η βασική απάντηση είναι πως το Πουέρτο Ρίκο αποτελεί μέρος της δημοσιονομικής ένωσης των ΗΠΑ. Οταν η οικονομία του άρχισε να παραπαίει, οι πληρωμές προς την Ουάσιγκτον έπεσαν, αλλά τα έσοδα από την Ουάσιγκτον- Κοινωνική Ασφάλιση, υγειονομική περίθαλψη και πολλά ακόμη- στην πραγματικότητα αυξήθηκαν. Οπότε, το Πουέρτο Ρίκο αυτόματα έλαβε βοήθεια σε κλίμακα πέρα από οτιδήποτε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην Ευρώπη», εξηγεί ο Αμερικανός οικονομολόγος.


___________
Πηγή: Κρούγκμαν: Παρά τη χρεοκοπία, το Πουέρτο Ρίκο είναι σε καλύτερη μοίρα από την Ελλάδα | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/220266/kroygkman-para-ti-hreokopia-poyerto-riko-einai-se-kalyteri-moira-apo-tin-ellada#ixzz3hszylyCP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου