καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Ένταση κατά τη διάρκεια των πλειστηριασμών στο Ειρηνοδικείο Χανίων

   ΚΟΙΝΩΝΙΑ   
03/06/2015


Τρεις συνεχόμενες βδομάδες δεν πραγματοποιήθηκε κανείς πλειστηριασμός στα Χανιά. Αυτή τη βδομάδα όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Την Τετάρτη, οι πολίτες ήταν εκεί ξανά στο καθιερωμένο τους ραντεβού έξω από το Ειρηνοδικείο Χανίων. Όμως αυτή τη φορά, και πριν ξεκινήσει η διαδικασία, υπήρξε ένταση.
Όπως ενημερωθήκαμε περίπου στις 4 και ενώ δεν είχαν συγκεντρωθεί ακόμα πολίτες, πολίτης – μέλος της ΔΗΠΑΚ – ήρθε αντιμέτωπο με δικαστικό επιμελητή που φέρθηκε απαξιωτικά προς το πρόσωπό του.
Όταν ζήτησε από δικαστικό επιμελητή να τον πληροφορήσει για τις σημερινές διαδικασίες στο Ειρηνοδικείο Χανίων, η απάντηση που έλαβε ήταν – ψευδώς – ότι σήμερα δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός. Όταν το μέλος της ΔΗΠΑΚ αρνήθηκε να αποδεχθεί πως δεν γίνεται κάποια διαδικασία και επέμεινε να δοθούν τα στοιχεία, η αντίδραση δύο δικαστικών επιμελητών ήταν άσχημη. Πρόσβαλαν τον πολίτη και ζήτησαν να μάθουν με ποια ιδιότητα ζητά πληροφορίες. Όταν απάντησε ότι ζητά πληροφορίες ως πολίτης και ως μέλος της ΔΗΠΑΚ ειρωνεύτηκαν.
Καθώς η ώρα περνούσε συγκεντρώθηκαν και άλλοι πολίτες και τότε η συμπεριφορά άλλαξε προς το πολύ καλύτερο. Τελικώς, έγινε η ενημέρωση που έπρεπε να γίνει εξαρχής δίχως όλη αυτή τη φασαρία.
Σύμφωνα με τους πολίτες η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποδεικνύει αν μη τι άλλο τη σημασία που έχει να παρουσιάζονται οι πολίτες στις διαδικασίες για να επιβάλλουν την τήρηση του νόμου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ τονίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να τα διεκδικούν μην επιτρέποντας προκλητικές συμπεριφορές να μένουν αναπάντητες.
Άλλωστε, όπως μας εξήγησαν, τέτοιες συμπεριφορές πέρα από προσβλητικές είναι και παράνομες αφού οι δικαστικοί επιμελητές οφείλουν σύμφωνα με τον νόμο να ενημερώνουν τους πολίτες επί των διαδικασιών εφόσον τους ζητηθεί.
Στη διαδικασία τώρα, σε πλειστηριασμό τέθηκαν 2 οικόπεδα στο Χορδάκι από την Pro Bank, ένα διαμέρισμα στα Χανιά από την Τράπεζα Χανίων και ένας εξοπλισμός ελαιοτριβείου από εταιρεία. Κανείς όμως πλειστηριασμός δεν προχώρησε – κηρύχθηκαν άγονοι – αφού δεν υπήρξε ενδιαφερόμενος αγοραστής.
Οι πολίτες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται κάθε βδομάδα στις περίπου στις 16.00 στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και στα Χανιά έξω από το Δικαστήριο Χανίων και καλούν όποιον το επιθυμεί να συμμετάσχει στο κίνημα που έχει διαμορφωθεί. Τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις και να σταματήσει και με τον νόμο τους πλειστηριασμούς που στοχεύουν τους χτυπημένους από την κρίση πολίτες.

__________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου