καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Διαμαρτυρίες κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική την Τετάρτη 3 Ιούνη 2015

Διαμαρτυρίες κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική την Τετάρτη

Συγκέντρωση και πορεία στο ΥΠΑΠΕΝ

Δύο κινητοποιήσεις στην Αθήνα θα πραγματοποιήσουν αύριο οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και η Επιτροπή αλληλεγγύης Αττικής.
Η πρώτη διαμαρτυρία είναι προγραμματισμένη για τις 10 π.μ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάζονται οι αιτήσεις ακύρωσης. Η δεύτερη συγκέντρωση θα γίνει στον σταθμό μετρό Αμπελοκήπων στις 6 π.μ. Και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Κεντρικά συνθήματα: «Η καταστροφή στις Σκουριές συνεχίζεται» και «η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη ν΄αναλάβουν τις ευθύνες τους», καθώς «τα περιθώρια εξαντλήθηκαν». «Δεν κάνουμε βήμα πίσω» τονίζουν οι επιτροπής ζητώντας να σταματήσει τώρα το έργο της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.
Στο σχετικό κάλεσμα υπογραμμίζουν ότι «η δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός, καναδικών συμφερόντων, στη Χαλκιδική θα έπρεπε να έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Γιατί είναι καταστροφική, παράνομη, χωρίς κοινωνικά οφέλη και συναίνεση. Αντί γι΄αυτό, η εταιρία συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την καταστροφή του Κακκάβου».
Και συνεχίζουν: «Είναι προφανές ότι η εταιρεία εκμεταλλεύεται κάθε περιθώριο ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα που θα καθιστούσαν αναπόφευκτη την καταστροφή της Χαλκιδικής. Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 350 αγωνιστές διώκονται, με μόνη ουσιαστική κατηγορία ότι αντιστάθηκαν στη λογική “επενδύσεις με κάθε κόστος” και άσκησαν το δικαίωμα να προστατέψουν τον τόπο τους».
«Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή, βαραίνει τόσο την κυβέρνηση όσο και τη δικαιοσύνη.
Οι δικαστές οφείλουν να αποδώσουν δικαιοσύνη, με βάση τη νομοθεσία, το δημόσιο-κοινωνικό συμφέρον, το κοινό περί δικαίου αίσθημα - και όχι βάσει των συμφερόντων των “επενδυτών”».
«Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να είναι θεατής στο έγκλημα που συντελείται και να αναλάβει τις πολιτικές και ηθικές ευθύνες που συνεπάγεται η καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής. Οφείλει να επιδείξει την πολιτική βούληση που χρειάζεται - και προεκλογικά είχε διατυπωθεί ξεκάθαρα - , ώστε να επιλυθεί άμεσα και δια παντός αυτό το ζήτημα», σημειώνει η ανακοίνωση.
____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου