καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ελαφόνησο να πουν STOP στην πώληση της!

εδώ υπογράφουμε.....

Καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ελαφόνησο να πουν STOP στην πώληση της!
50.000
39.814
39.814 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 50.000

Γιατί είναι σημαντικό;

Λέμε STOP στην πώληση της Ελαφονήσου.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ, μέσα στα σχέδια του προς πώληση έχει συμπεριλάβει και το κομμάτι της παραλίας «Σαρακίνικο» και «Σίμος» που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Ελαφονήσου και πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί ως «επίγειος παράδεισος» από διεθνή τουριστικά περιοδικά και γραφεία αλλά και από εκατομμύρια επισκέπτες που έχουν βρεθεί εδώ. 
Όσοι έχουν επισκεφθεί την περιοχή και εκείνοι που έχουν ακούσει γι αυτήν γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια μοναδική και ευαίσθητη περιοχή του νησιού της Ελαφονήσου, που χαρακτηρίζεται από την πανδαισία χρωμάτων της, τα πεντακάθαρα – γαλαζοπράσινα νερά της, τους φυσικούς αμμόλοφους που ξεπερνούν τα 10μ σε ύψος, τα απίστευτης ομορφιάς κρίνα της θάλασσας, το σπάνιο είδος κέδρων και το μοναδικό πάντρεμα γης και θάλασσας σε μια λωρίδα που φαντάζει ως μονοπάτι προς τον ουρανό.
Μάλιστα, το μεγαλείο του φυσικού πλούτου, της χλωρίδας, της περιοχής έκανε το αρμόδιο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Προστατευμένων Περιοχών, να εντάξει την Ελαφόνησο στις περιοχές ΝΑΤURA 2000. 
Προκαλεί τεράστια έκπληξη το γεγονός, ότι από την μανία ορισμένων να πουλήσουν δημόσια γη δεν γλυτώνουν ούτε μέρη σαν την παραλία του Σίμου της Ελαφονήσου, που για χρόνια τώρα παρέμεινε χώρος ελεύθερος και ανοικτός σε όλους ανεξαιρέτως.
Ζητάμε να υπογράψετε αυτό το κείμενο διαμαρτυρίας, ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι ενέργειες για την πώληση 175 στρεμμάτων λευκής αμμουδιάς στο «Σαρακίνικο» και τον «Σίμο» (με «Property Code» ΑΒΚ 382) γιατί:
- Η πώληση του συγκεκριμένου τμήματος σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α), επιτρέπει στον ιδιώτη - επενδυτή το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και απαγόρευσης εισόδου στην παραλία σε όσους δεν είναι πελάτες του για 50 ολόκληρα χρόνια! 
- Καταπατάται η χλωρίδα της περιοχής και καταστρέφεται ο φυσικός πλούτος της Ελαφονήσου, παρότι προστατεύεται με ΠΔ και ανήκει στις περιοχές ΝATURA 2000
- Επιχειρείται η τσιμεντοποίηση της παραλίας και η υποβάθμιση του χαρακτήρα της, με την άδεια που δίνεται για να χτιστούν τεράστια ξενοδοχειακά συγκροτήματα και παραθεριστικές κατοικίες. Θα ξεριζώνονται οι αμμοθίνες και οι κέδροι και θα διαλύονται οι αμμόλοφοι για να μπαίνει τσιμέντο και να χτίζονται ξενοδοχεία και σπίτια. 
- Αν στη συνέχεια δημιουργηθεί «ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο» που δεν θα υπάγεται στον έλεγχο του Δήμου Ελαφονήσου, δεν θα επιτρέπεται στους επισκέπτες ούτε η πρόσβαση από τη θάλασσα στις παραλίες μας. 
- Καταστρέφεται όλο το γραφικό νησάκι της Ελαφονήσου, καθώς την τουριστική κίνηση και τη ζωή των κατοίκων του, την οφείλει κατά κύριο λόγω στις δύο αυτές παραλίες.
Τέλος διαφωνούμε με την πώληση των παραλιών μας επειδή: 
- Μετατρέπονται οι παραλίες μας από χώροι ελεύθερης και ανοικτής πρόσβασης σε όλους σε κλειστά θέρετρα επιλεγμένης εισόδου λίγων και εκλεκτών. 
Με τα παραπάνω είναι ξεκάθαρο πως ο ιθύνων νους που προχώρησε σε αυτήν την ανήκουστη απόφαση, δεν είχε γνώση ούτε για την τοποθεσία των παραλιών αλλά ούτε και για την μοναδικότητα του περιβαλλοντικού θησαυρού της Ελαφονήσου. Είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια στυγνή γραφειοκρατική απόφαση, που δεν βασίζεται στη λογική της προστιθέμενης αξίας για τον τόπο αλλά στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων μικρονοϊκών ιδιωτικών συμφερόντων. 
Για όλα αυτά και γιατί σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε χωρίς καμία συζήτηση με την τοπική κοινωνία να προχωρούν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες ζητούμε από όλους τους πολίτες να υπογράψουν αυτήν την επιστολή διαμαρτυρίας και να πουν STOP στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ περί πώλησης της Ελαφονήσου. 

_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου