καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

"Επαυσαν τον εφευρετικό διοικητή του ΕΛΠΙΣ, που υποδέχεται τους ανασφάλιστους της Αθήνας


 Απέλυσαν έναν διοικητή νοσοκομείου ενώ αυτός βρισκόταν στις ΗΠΑ ψάχνοντας υλικά για το νοσοκομείο του. ....Ο διοικητής του «Ελπίς», όταν στην κρίση είδε τον προϋπολογισμό του να μειώνεται δραματικά, από 19 εκατ. ευρώ το 2009 σε 6,5 εκατ. το 2014 (και ακόμα λιγότερα φέτος), δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια. Εδώ και χρόνια καλλιερ...γεί συνεργασίες με τους Ελληνες της διασποράς, δρέποντας σήμερα τους πολύτιμους καρπούς....«Πήγα στη Γερμανία και επέστρεψα με νέο γαστρεντερολογικό. Είναι όλο δωρεά από τους Γερμανούς, Ελληνες και φιλέλληνες.
Τώρα έχω κινητοποιήσει ανθρώπους ώστε από το ταξίδι στις ΗΠΑ να αποκτήσουμε νέα μικροσκόπια ΩΡΛ και καρδιολογικό. Είμαι σε συζητήσεις και με το «Αλ Τζαζίρα» ώστε, μέσω fund raising που θα οργανωθεί, να αποκτήσουμε ψηφιακό χειρουργείο. Μόνο έτσι μπορούμε να κινηθούμε. Αν περίμενα να κάνω αιτήσεις για όλ' αυτά, δεν θα γινόταν τίποτα..Εγώ πάντως τα χρήματα που έχουν κοστίσει οι ανασφάλιστοι τα 'χω φέρει πίσω με δωρεές...
Οταν ο Θεός παίρνει την τελευταία απόφασή του για έναν ασθενή, εμείς του αλλάζουμε την απόφαση. Μέχρι σήμερα έρχονται δύο φορές το μήνα και μας φέρνουν υλικά...Δεν μας λείπει τίποτα. Κάνουμε σφιχτή διαχείριση και τα βολεύουμε. Η κρίση μάς έκανε πιο ευέλικτους και καινοτόμους, αυτό ήταν το θετικό. Αν μας λείπει κάτι, θα πάρω το παραδίπλα νοσοκομείο που έχει και θα του το δώσω σε μερικές μέρες που θα έχω παραλαβή. 
Οι συνεργασίες δημιουργούν άλλες δυνατότητες επιβίωσης. Ποτέ δεν λείπει το ίδιο πράγμα από όλες τις δομές.»...Μεγάλα μέσα, όπως το «Αλ Τζαζίρα», το CNN, το Reuters κ.ά., είχαν προβάλει εκτενή ρεπορτάζ για το παράδειγμά του, κάνοντας το όνομά του γνωστό στις ελληνικές παροικίες σε όλο τον κόσμο, που αμέσως κινητοποιήθηκαν. 
Μετά από μια τέτοια εκπομπή, επίσης, το 2012, ο Αυστριακός Ερβιν Σριμπφ σύστησε την οργάνωση «Βοήθεια για την Ελλάδα» (www.griechenlandhilfe.at), με πρώτη δράση την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στο «Ελπίς». 

http://www.newsonly.gr/article.asp…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου