καθημερινότητα < καθημερινός + ότητα // καθημερινότητα θηλυκό (δόκιμο κυρίως στον ενικό - το σύνολο των δραστηριοτήτων και συνηθειών που συνθέτουν μια συνηθισμένη μέρα - ο κινηματογράφος είναι μέρος της καθημερινότητάς μου - (αρνητικά) η συνήθεια πράξεων ή/και σκέψεων που εκτελεί (ή έχει) κανείς μηχανικά, αυτόματα, χωρίς να το συνειδητοποιεί, η ρουτίνα, η καθημερινή επανάληψη πράξεων χωρίς ενδιαφέρον που οδηγεί στη φθορά - με έχει κουράσει πια η καθημερινότητα, θέλω να φύγω μακριά * από το: http://el.wiktionary.org/wiki
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Λ. Αυγενάκης στέλνει στα δικαστήρια τον δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη

   ΤΥΠΟΣ  //  ΜΜΕ   


Σε κυνήγι μαγισσών κατά του Τύπου έχει επιδοθεί ο βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης μέσω αγωγών και άλλων νομικών ενεργειών εις βάρος δημοσιογράφων του Ηρακλείου. Από την μήνιν του δεν ξέφυγε ούτε η «Εφημερίδα των Συντακτών» και ο ανταποκριτής της στην Κρήτη Μάριος Διονέλλης, εναντίον του οποίου ο βουλευτής υπέβαλε αγωγή, ζητώντας 21.000 ευρώ, καθώς και τη φυλάκισή του για ένα χρόνο. Αιτία για την αγωγή ήταν το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου στην «Εφ.Συν.» στις 6 Ιουλίου, για τον θόρυβο που είχε προκληθεί στο Ηράκλειο τις ημέρες προ του δημοψηφίσματος, σχετικά με την υπόθεση ανάληψης ενός εκατομμυρίου ευρώ από τράπεζα της πόλης εν μέσω των capital controls. 
Σύμφωνα με καταγγελίες του τοπικού ειδησεογραφικού site Candianews.gr, πολιτικός παράγοντας από το στρατόπεδο του «Ναι» (χωρίς να κατονομάζεται) είχε πραγματοποιήσει την αποστολή του συγκεκριμένου ποσού στο εξωτερικό με παρέμβαση του ίδιου του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. 
 Για το θέμα κλήθηκε να δώσει στοιχεία στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης (διαχειριστής του site), ενώ για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα. Το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη στην υπόθεση ενέπλεξε ο ίδιος ο βουλευτής, αφού θεώρησε πως το δημοσίευμα του candianews.gr τον φωτογράφιζε και εξέδωσε αιχμηρή δημόσια ανακοίνωση, καταγγέλλοντας ως επονείδιστη πράξη τη «σπίλωση της υπόληψης των εν ενεργεία πολιτικών προσώπων του Ηρακλείου», ενώ ανέφερε πως από το δημοσίευμα φωτογραφίζεται ο ίδιος και πως το όνομά του αναφέρθηκε σε σχόλια στα μέσα κοινωνική δικτύωσης. 
 Κατόπιν της ανακοίνωσης του ίδιου του βουλευτή, συντάχθηκε το ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», μεταφέροντας και το ιστορικό των καταγγελιών του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη, όπως φυσικά και μεγάλο μέρος της δημόσιας παρέμβασης του Λευτέρη Αυγενάκη. Ωστόσο, ο βουλευτής θεώρησε πως και η ίδια αυτή η δημοσίευση της ανακοίνωσής του (η οποία φυσικά δεν έγινε μόνο από την «Εφ.Συν.») αποτελεί δυσφήμηση για το πρόσωπό του και ζητά χρηματική αποζημίωση και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου. 
 Η εκδίκαση της αγωγής ορίστηκε στις 9 Δεκεμβρίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου. 

από την: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου